10 μεγάλες προδοσίες σε videogames

Όλοι μας έχουμε βιώσει μεγάλες προδοσίες, ειδικά στα αγαπημένα μας videogames. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε πέσει επάνω σε αξιόπιστους χαρακτήρες , είναι πολλοί όμως αυτοί που ήταν έτοιμοι να μας μαχαιρώσουν πισώπλατα με την πρώτη αφορμή . Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις 10 από τις πιο μεγάλες προδοσίες που έχουμε βιώσει σε videogame, εκεί ακριβώς που δεν το περιμέναμε.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS!!!

 

10. Albert Wesker – «Resident Evil» (1996)

Παρότι το παρουσιαστικό του τον κάνει αυτομάτως καχύποπτο, κανείς δεν περίμενε ο καλύτερος πράκτορας της S. T. A. R. S. να είναι και ο μεγάλος κακός. Και πώς να το περιμένουν, ειδικά εφόσον ο ίδιος φαίνεται από την αρχή ένας χρήσιμος σύμμαχος και πιστός φίλος… μέχρι να αποκαλυφθεί το αντίθετο. Ο Wesker μετά την αποκάλυψη θεωρήθηκε νεκρός, ίσα όμως μέχρι να ξαναεμφανιστεί στα επόμενα παιχνίδια για να τυραννήσει τους ήρωες μας.

9. Al Mualim – «Assassin’s Creed» (2007)

Αν και όχι τόσο ισχυρός κακός όπως άλλοι, αυτός ο κακός είναι ξεχωριστός μιας και είναι… ο μέντορας του πρωταγωνιστή! Και όχι μόνο αυτό, αλλά μάλιστα χρησιμοποιούσε εξ αρχής τον Altair, προκειμένου να εξασφαλίσει το Μήλο της Εδέμ. Το χειρότερο όμως είναι πως ανήκει στην μεγάλη αδελφότητα των Templars, των εχθρών όλης της σειράς.

8. Sam Drake – «Uncharted 4: A Thief’ s End» (2016)

Ο χαμένος αδερφός του Drake είναι περισσότερο μια επιλογή βασισμένη στην απογοήτευση που μας προσέφερε με τις πράξεις του. Παρότι εμφανίζεται για να μας ζητήσει την βοήθεια μας για να ξελασπώσει από έναν μεγάλο ναρκοβαρόνο, στην πραγματικότητα δούλευε εξ αρχής με τον κακό του παιχνιδιού, τον οποίο και αποφάσισε να προδώσει για να βρει τον θησαυρό μαζί με τον αδερφό του. Ο ίδιος αισθάνεται πως έκανε το καλύτερο για όλους, όμως το ότι είπε ψέματα στον Nate μετράει σαν μια προδοσία κι ένα μεγάλο πλήγμα για τον ήρωα και εμάς.

7. General Shepherd – «Call of Duty: Modern Warfare 2» (2009)

Αυτό κι αν ήταν έκπληξη. Σε ένα τόσο generic franchise όσο το «Call of Duty» δεν περιμένεις έντονες ανατροπές στο στόρι, όμως τα δύο πρώτα Modern Warfare είχαν κάποιες ουσιαστικές ανατροπές. Πρώτη και σπουδαία ήταν η έκρηξη της ατομικής βόμβας στο πρώτο παιχνίδι (όπου πεθαίνει ο χαρακτήρας σου), όμως η προδοσία του Στρατηγού Shepherd ήταν εντελώς απροσδόκητη και καταστροφική. Όχι μόνο γιατί πρόδωσε τον μυστικό πράκτορα Allen της αποστολής «No Russian», αλλά μάλιστα σκοτώνει ο ίδιος τους βασικούς ήρωες Roach και Ghost, σοκάροντας μας καθοριστικά σε αυτό το έξοχο για την σειρά παιχνίδι.

6. Citra – «Far Cry 3» (2011)

Η Citra από την αρχή του παιχνιδιού ήταν μια ιέρεια που βοηθούσε τον πρωταγωνιστή Jason να μετατραπεί στον Μεγάλο Πολεμιστή, κάπου στο τέλος όμως μας τα χάλασε. Στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού, η Citra έχει πιάσει αιχμαλώτους τους φίλους του Jason και του παρουσιάζει ένα δίλημμα: είτε να φύγει για πάντα από το νησί και να ξεχάσει την δόξα του, είτε να σκοτώσει τους αγαπημένους του φίλους και να μείνει μαζί της. Αν και το δίλημμα από μόνο του είναι μια μικρή προδοσία της εμπιστοσύνης μας, στην περίπτωση όμως που ο παίκτης επιλέξει την τελευταία λύση η προδοσία είναι μεγαλύτερη, μιας και, αφότου κάνουν σεξ, τον σκοτώνει και του αποκαλύπτει πως δεν της είναι πια χρήσιμος, μιας και περιμένει το παιδί του… Αυτό κι αν είναι ψυχρό!

5. Wheatley – «Portal 2» (2011)

Αυτή την μικρή Α.Ι. δεν την πήραμε στα σοβαρά από την αρχή, πιο πολύ μας έκανε για το comic relief του παιχνιδιού, ενώ ταυτόχρονα αποτελούσε έναν αρκετά βοηθητικό χαρακτήρα για το παιχνίδι. Τα φαινόμενα όμως απατούν. Με το που έρχεται σε επαφή με την δύναμη του σταθμού, το χαμηλής αυτοπεποίθησης ρομπότ δείχνει να συνεπάρεται από την δύναμη που του δίνεται και αποκαλύπτει τις προθέσεις του, που δεν είναι άλλες απ’ το να παγιδεύσει την ηρωίδα μας σε αιώνια trials. Τουλάχιστον η GLADOS, ακόμη σε μορφή πατάτας, ήταν πιο ειλικρινής.

4. Atlas – «BioShock» (2007)

Μια από τις μεγαλύτερες προδοσίες έρχεται πακέτο μ’ ένα από τα μεγαλύτερα twists: ο Atlas ποτέ δεν υπήρξε. Αντίθετα, ήταν ο μεγάλος κακός Fontaine, ο οποίος είχε εξ αρχής στόχο του να ελέγξει την Rapture και να σκοτώσει τον ιδρυτή της, Andrew Ryan. Και γι’ αυτό δεν τον πείραξε καθόλου να χρησιμοποιήσει τον πρωταγωνιστή μας για αυτόν τον σκοπό, ελέγχοντας το μυαλό του με μερικές από τις πιο «μαγικές λεξούλες» στην gaming ιστορία.

3. The Boss – «Metal Gear Solid 3: Snake Eater» (2004)

Αυτή είναι μια πολύπλοκη ιστορία: η Boss, μέντορας του Snake, αποστατεί στους Σοβιετικούς. Στην πραγματικότητα όμως δεν αποστατεί, αλλά πηγαίνει σαν διπλή πράκτορας για να κατασκοπεύσει για τους Αμερικάνους. Όμως με τις πράξεις της προδίδει τις αρχές της, τις ίδιες που γαλούχησαν τον Snake, που την αγαπάει πραγματικά. Η Boss, λοιπόν, δεν του αποκαλύπτει πως είναι διπλή πράκτορας, θέλοντας να το παρασύρει να την σκοτώσει, μιας και όσο ζει δεν θα πραγματοποιηθούν τα σχέδια των Αμερικανών. Μπορεί να καταλάβατε όσα κατάλαβα κι εγώ, πάντως ο Snake δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό και πήγε κι έγινε Big Boss, ο μεγάλος ανταγωνιστής των MGS (και ο πραγματικός προδότης του «Phantom Pain»).

2. Edgar Ross – «Red Dead Redemption» (2010)

Όταν ένας πράκτορας της κυβέρνησης πιάνει όμηρο την οικογένεια σου και σου προτείνει να δουλέψεις γι’ αυτόν, τότε μάλλον είσαι ο John Marston και, ταυτόχρονα, άτυχος. Το μόνο που θέλει σε όλο το παιχνίδι ο πρωταγωνιστής μας είναι να προστατέψει την οικογένεια του. Πρώτα όμως θα πρέπει να βρει και να σκοτώσει τους παλιούς του παράνομους συντρόφους. Και το μεγαλύτερο λάθος του ήταν πως εμπιστεύθηκε τους πράκτορες πως θα τον αφήσουν ήσυχο, μόνο που αυτοί ποτέ δεν κρατούν αυτές τις υποσχέσεις τους. Οπότε, όταν ο αρχηγός τους Edgar Ross εμφανίστηκε κοντά στο τέλος του παιχνιδιού με μια στρατιά μπάτσους για να «καθαρίσουν», ο πρωταγωνιστής μας κατέληξε να χάσει την ίδια του την ζωή σ’ ένα από τα καλύτερα τέλη παιχνιδιού. Ευτυχώς, στον επίλογο του παιχνιδιού ο γιος του John έρχεται και παίρνει εκδίκηση.

1. Dormin – «Shadow of the Colossus» (2005)

Κάπως παρόμοια ιστορία με αυτήν του «Red Dead», πολύ πιο ψυχοφθόρα όμως. Ο πρωταγωνιστής Wander αναλαμβάνει από την οντότητα Dormin να σκοτώσει τους Κολοσσούς, προκειμένου να αναστήσει την αγαπημένη του Mono. Στην πραγματικότητα όμως ο Dormin είναι ένας δαίμονας που θέλει να χρησιμοποιήσει το σώμα του Wander για να αναστηθεί. Πώς θα το καταφέρει αυτό; Έχοντας σκοτώσει τους Κολοσσούς. Αν και στο τέλος το σχέδιο αυτό ανατρέπεται, και οι δύο πεθαίνουν. Το κερασάκι στην τούρτα: η Mono τελικά ανασταίνεται και, απ’ ότι φαίνεται, ο Dormin κράτησε τον λόγο του. Το κόστος ήταν όμως μεγαλύτερο.

Συμφωνείς με αυτήν τη λίστα ή αισθάνεσαι προδομένος; Γράψε μας στα σχόλια:

One thought on “10 μεγάλες προδοσίες σε videogames

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *