«Σαρκοβόρος» -Ένα ελληνικό splatter-έκπληξη από τον Δημήτρη Βαβάτση!

Ο «Σαρκοβόρος» του Δημήτρη Βαβάτση είναι μια μικρού μήκους ταινία που ξεφεύγει από τα μονοπάτια που χαράζει ο σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος. Εκεί που οι περισσότεροι δημιουργοί ακολουθούν τον δρόμο του Weird Wave που ξεκίνησε με τον «Κυνόδοντα», ο Δημήτρης Βαβάτσης καταπιάνεται με τα είδη splatter/gore, exploitation, home invasion, sexploitation, torture και revenge. Σημειώνουμε πως αυτή είναι η τρίτη του ταινία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της, η ταινία συνολικά έχει επιλεγεί και έχει συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα σε είκοσι οκτώ σημαντικά φεστιβάλ εγχώρια και διεθνή. Μερικά από αυτά είναι το Horrorquest Film Festival της Atlanta (USA) , το Fright Nights Film Festival της Βιέννης, το Hardcore Horror Film Festival Chicago (USA), το Three Cities Festival and Conference στη Δομινικανή Δημοκρατία, το Post Mortem Film Festival στο Μεξικό, οι Νύχτες Πρεμιέρας και πολλά άλλα σε Ευρώπη και Αμερική.

Έχει αποσπάσει πέντε βραβεία για το μακιγιάζ της, Β΄αντρικού ρόλου, κοινού και καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους τρόμου και συμμετείχε στη ρετροσπεκτίβα ακραίων ταινιών ως εκπροσώπηση ελληνικής ταινίας στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ μικρού μήκους Κύπρου. Και τώρα, επιτέλους, βρίσκεται ανεβασμένη στο διαδίκτυο.

Ως προς την πλοκή του, το έργο ακολουθεί μια εισβολή κλεφτών σ’ ένα σπίτι, κατά την οποία ένα μικρό παιδί χάνει βίαια τους γονείς του. Χρόνια μετά, το παιδί είναι άνδρας και θέλει να πάρει εκδίκηση από τον δολοφόνο. Η συνέχεια είναι γραμμένη με πόνο, θάνατο και αίμα, κρύβοντας και μερικές εκπλήξεις.

Όπως είπαμε και παραπάνω, η ταινία είναι μοναδική για το είδος της στον ελλαδικό χώρο. Η ποιότητα παραγωγής είναι αρκετά καλή, μιας και το αίμα για να ρέει άφθονο πρέπει και να πείθει. Η προσπάθεια του Βαβάτση σ’ ένα είδος που ανθεί στο εξωτερικό και δεν στηρίζεται στο εσωτερικό είναι παραπάνω από αξιοπρεπής. Σίγουρα είναι αυστηρώς για ενήλικες, αλλά και εκεί μόνο γι’ αυτούς με γερά στομάχια. Δείτε παρακάτω, με δική σας ευθύνη.

Φιλμογραφία:

 

  • Ευλάβεια (Sanctimony)
  • Bloody Lady
  • Σαρκοβόρος (Carnivore)
  • Eye Candy

One thought on “«Σαρκοβόρος» -Ένα ελληνικό splatter-έκπληξη από τον Δημήτρη Βαβάτση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *