«Injustice: Gods Among Us» – Review

Ποιος άραγε θα έβγαινε νικητής σε μια αναμέτρηση Batman εναντίον Superman; Αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο μπορεί να απαντηθεί στο Injustice: Gods Among Us. Πρόκειται για ένα fighting game από τους δημιουργούς του θρυλικού Mortal Kombat όπου πρωταγωνιστούν οι διάσημοι υπέρ ήρωες των DC Comic, μαζί με τους αντίστοιχους εχθρούς τους. Με σκοτεινό και αιματηρό τόνο όπως ήταν αναμενόμενο, οι λάτρεις του είδους και μη, θα απολαύσουν αμέτρητες μάχες ανάμεσα στο καλό και στο κακό.

Σενάριο

Μια μάχη μεταξύ δυο υπέρ ηρώων δεν θα είχε νόημα από μόνη της χωρίς το κατάλληλο σενάριο, αλλά δυστυχώς παρά το συμπαθητικό story mode, δεν προσφέρεται ουσιαστικό κίνητρο καθώς το σενάριο είναι ανύπαρκτο.

Gameplay και χειρισμός

Στον τομέα του gameplay  υπάρχουν αρκετές καινοτόμες ιδέες που κάνουν αυτόν τον τίτλο να σταθεί άξια δίπλα σε μεγάλα ονόματα ως αυτόνομος.

Καταρχήν, εγκαταλείπεται η παραδοσιακή 3-round προσέγγιση και αντικαθιστάται από δυο μπάρες ενέργειας. Έτσι, όταν ένας παίχτης χάσει τη μια μπάρα ενέργειας, δεν χάνει αυτόματα τον γύρο, αλλά ξανασηκώνεται σχεδόν αμέσως για να συνεχίσει τη μάχη. Επιπλέον δίνεται η ευκαιρία στους παίχτες να αναπληρώσουν την ενέργεια τους κερδίζοντας μίνι σκηνές που διεξάγονται τυχαία κατά τη διάρκεια της μάχης. Για παράδειγμα όταν δυο αντίπαλοι διασταυρώσουν τις δυνάμεις τους, εμφανίζονται κουμπιά στην οθόνη τα οποία πρέπει να πατηθούν γρήγορα και σωστά. Ο νικητής αυτής της μάχης επωφελείται με ένα bonus δύναμης που μπορεί να του δώσει σημαντικό πλεονέκτημα για τη νίκη.

Ένα ακόμη θετικό και καινούργιο στοιχείο είναι η αλληλεπίδραση που έχει ο παίχτης με το περιβάλλον. Με το πάτημα ενός κουμπιού ο κάθε ήρωας μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα αντικείμενα που υπάρχουν στην πίστα διαφορετικά. Για παράδειγμα όταν η Catwoman περάσει δίπλα από τη μηχανή, θα την οδηγήσει προς τον αντίπαλο της, ενώ ο Superman απλά θα την πετάξει αρπάζοντάς την. Γενικά τα αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε πίστα μπορούν να αλλάξουν την ροή της μάχης είτε θετικά είτε αρνητικά για τους παίχτες.

Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι απλοϊκός και εύχρηστος. Ακόμα και οι πιο αρχάριοι θα μπορέσουν να εκτελέσουν παντοδύναμα combos χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ο κάθε ήρωας έχει στη διάθεση του μια σούπερ κίνηση η οποία μπορεί να εκτελεστεί όταν η ειδική μπάρα είναι γεμάτη πατώντας ταυτόχρονα τα triggers. Όταν αυτή η σούπερ κίνηση επιτευχθεί σωστά, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον αντίπαλο αλλάζοντας τα δεδομένα. Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τη νίκη. Ανά πάσα στιγμή το περιβάλλον μπορεί  να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος ή ο χειρότερος εχθρός και αυτό προσθέτει ένα επιπλέον ενδιαφέρον και αγωνία.

Γραφικά και ήχος

Τα προσεγμένα γραφικά και τα καλοφτιαγμένα μοντέλα των χαρακτήρων γίνονται εύκολα αισθητά από την πρώτη στιγμή. Τα κοστούμια των χαρακτήρων ποικίλουν και είναι αρκετά λεπτομερή. Ακόμα πιο όμορφη κάνουν την ατμόσφαιρα τα ζωντανά backrounds και τα καταστρέψιμα περιβάλλοντα. Συχνά τα μάτια των παιχτών θα φεύγουν από το πρώτο πλάνο όπου διεξάγεται η μάχη για να παρατηρήσουν τα γεγονότα που συμβαίνουν από πίσω.

Ο τομέας του ήχου είναι καλός αλλά χωρίς να εντυπωσιάζει. Οι εκρήξεις που γίνονται στη μάχη ακούγονται ρεαλιστικά αλλά τα soundtracks περιορίζονται σε αδιάφορα. Καλή δουλειά έχει γίνει με τα voice over τα οποία προσθέτουν στους χαρακτήρες προσωπικότητα. Οι ήρωες ανά διαστήματα λένε ατάκες και καυχιούνται, ζωντανεύοντας έτσι το κλίμα.

Multiplayer

Όπως στα περισσότερα fighting games νέας γενιάς, έτσι και δω, δε θα μπορούσε να λείπει το multiplayer. Οι παίχτες μπορούν να συγκρουστούν είτε offline στο versus mode, είτε online στο 1vs1 mode. Ένα επιπλέον κίνητρο ενασχόλησης δίνεται σε εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν παραπάνω στην online εμπειρία. Κατά καιρούς ανακοινώνονται ληξιπρόθεσμοι διαγωνισμοί οι οποίοι απαιτούν από τους παίχτες να εκτελέσουν κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες επιβραβεύοντας τους με xp.

Με δυο λόγια

Το Injustice: Gods Among Us μπορεί να μην εντυπωσιάσει τους απαιτητικούς, αλλά προσφέρει μερικά καλά και καινούρια στοιχεία στο χώρο του είδους. Οι φανατικοί του Μortal Kombat και των ηρώων των DC Comic ας του ρίξουν μια ματιά.

 

Θετικά

+Προσπάθειες για καινοτόμο gameplay

+Συμπαθητικό story mode

+Καλά γραφικά

Αρνητικά
-Ανύπαρκτο σενάριο

 

Νίκος Ταγαρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *