Οι 10 καλύτερες μαύρες κωμωδίες

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος μας για τις κωμωδίες, σειρά έχουν η μαύρη κωμωδία και οι καλύτερες ταινίες της. Πρώτα, όμως πρέπει ίσως να απαντήσουμε το ερώτημα: τί είναι μια μαύρη κωμωδία; Είναι μια ταινία που το χιούμορ της είναι πικρό και μοιάζει περισσότερο με δράμα; Ή μήπως μια ταινία με μακάβρια αστεία, τα οποία δεν είναι για όλους; Η απάντηση είναι πως και τα δύο ισχύουν, όμως υπάρχει και κάτι ακόμη. Μια μαύρη κωμωδία είναι μια συνειδητοποιημένη ταινία, με ρεαλιστική επίγνωση του κόσμου και της ανθρώπινης ψυχής, γι’ αυτό και είναι συχνά πικρή. Αλλά και για τον ίδιο λόγο είναι μακάβρια, επειδή ακόμη και σε μια κηδεία υπάρχουν λόγοι να γελάσεις.

Τέτοιες ταινίες, λοιπόν, θα μας απασχολήσουν παρακάτω και, αν είναι δυνατόν, θα μας κάνουμε να γελάσουμε. Θέτουμε υπόψιν σας πως πολλοί μπορεί να μη θεωρήσετε πραγματικά αστείες κάποιες επιλογές, όμως αυτό είναι και το νόημα: μια μαύρη κωμωδία δεν είναι αστεία για όλους. Παρακάτω θα δείτε τις επιλογές του Alienage, μαζί σχετικά βίντεο που δικαιολογούν τις επιλογές μας.

(Σε περίπτωση που δεν έχετε δει το πρώτο μέρος του αφιερώματός μας, τις καλύτερες κινηματογραφικές παρωδίες, μπορείτε να το βρείτε εδώ.)

1) «Arsenic and Old Lace» (1944) – Frank Capra

 

2) «Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb» (1964) – Stanley Kubrick

 

 3) «Harold and Maude» (1971) – Hal Ashby

 

4) «Monty Python and the Holy Grail» (1975) – Terry Gilliam, Terry Jones

 

5) «Delicatessen» (1991) – Marc Caro, Jean-Pierre Jeunet

 

6) «Fargo» (1996) – Ethan Coen, Joel Coen

 

7) «Kiss Kiss Bang Bang» (2005) – Shane Black

 

8) «Hot Fuzz» (2007) – Edgar Wright

 

9) «Death at A Funeral» (2007) – Frank Oz

 

10) «The Grand Budapest Hotel» (2014) – Wes Anderson

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *