Ποιοτικά indie games για κάθε γούστο

Perspective

Η φλόγα μιας ανεξάρτητης παραγωγής, είτε πρόκειται για κάποιο παιχνίδι ή για κάποια ταινία, καλώς ή κακώς δε προβλέπεται να σβήσει σύντομα. Πάντα θα υπάρχουν φιλόδοξοι δημιουργοί με μεράκι και ταλέντο, που απλά δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη η αξία τους. Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και οι δημιουργοί του Perspective Μια μικρή ομάδα αξιοποίησε τις δυνατότητες και εκμεταλλεύτηκε τις γνώσεις της για να δημιουργήσει ένα έξυπνο παιχνίδι που διαφέρει από τα καθιερωμένα παιχνίδια που κυκλοφορούν καθημερινά. Μάλιστα, μετά από πολύωρες ώρες παιχνιδιού θα μπορούσα πω πως πάνω στο συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να γίνει και ολόκληρη εργασία πανεπιστημίου. Αναλόγως τις σπουδές φυσικά.

Το Perspective δεν είναι απίθανο να θυμίσει σε πολλούς το Portal λόγω του διαφορετικού gameplay. Όπως λέει και ο τίτλος, ο κεντρικός πυρήνας του gameplay είναι η έννοια της προοπτικής. Μέσω της προοπτικής δημιουργείται η αίσθηση του βάθους σε μια επίπεδη επιφάνεια. Ο τίτλος είναι δημιούργημα της Digipen, γνωστή και για άλλους ποιοτικούς indie τίτλους. Η ηλεκτρονική μουσική που συνοδεύει την εκάστοτε πίστα, εύκολα μένει και αν και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, ακούγεται ευχάριστα. Εν ολίγοις, αυτό είναι το Perspective. Ένας ξεχωριστός, πρωτότυπος τίτλος που χαρίζει ατέλειωτες ώρες σκέψης και αξίζει σε κάθε περίπτωση τον χρόνο που προτίθεστε να αφιερώσετε. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Nitronic Rush

Το Nitronic Rush πρόκειται για κρυφό διαμάντι. Κορυφαίος racing τίτλος με ξέφρενη δράση, που βασίζεται κατά κύριο λόγο στην επιβίωση εντός της διαδρομής. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε από την εμπειρία μας με το παιχνίδι, πώς στην ουσία αποδίδει ένα φόρο τιμής στα παιχνίδια οδήγησης της δεκαετίας του 90, αλλά με τη διαφορά πως πλέον υπάρχει ανανεωμένο gameplay, και βελτιωμένος τεχνικός τομέας. Αξίζει να αναφέρουμε πως μπορείτε να συνδέσετε το gamepad του Xbox 360 για να παίξετε. Το κατεβάζετε από εδώ.

Ascension

Το Ascension είναι κυριολεκτικά ένας τίτλος που ήρθε από το πουθενά. Ψυχολογικό θρίλερ, κατά τη διάρκεια του οποίου παίρνετε το ρόλο του Atticus, έναν φύλακα που για να έχει υπό την επίβλεψή του την άρρωστη κόρη του, τη φέρνει στον χώρο εργασίας μια μέρα που συμβαίνει ένα τρομερό ατύχημα. Σκοπός σας είναι να τη βρείτε εγκαίρως, προτού βρεθεί σε κίνδυνο. Ακόμη, ο τίτλος δανείζεται πολλά στοιχεία από τα πρώτα Resident Evil παιχνίδια της Capcom και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι σε μια περίοδο ανομβρίας από ποιοτικά παιχνίδια τρόμου. Το κατεβάζετε από εδώ.

Celestial Mechanica

Το Celestial Mechanica είναι δίχως αμφιβολία ο τίτλος με την πιο καλλιτεχνική αίσθηση απ’ όλο το πακέτο του Free Bundle. Στο trailer του παιχνιδιού τα φωνητικά ανέλαβε η Laura Shigihara, ενώ το soundtrack έχει επιμεληθεί ο Roger Hicks (Zoot). Τέλος, το είδος που ανήκει το παιχνίδι δε μπορεί να προσδιοριστεί εύκολα, καθώς δανείζεται action, puzzle και platform στοιχεία. Το κατεβάζετε από  εδώ.

Imscared

Το Minecraft συναντά το Slender, σε έναν εκπληκτικό συνδυασμό. Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται από τις υψηλές δόσεις τρόμου και τις έκδηλες και σωστά εφαρμοσμένες επιρροές από τα προαναφερθέντα παιχνίδια. Τα περιβάλλοντα αν και pixellated όπως στο Minecraft, εντυπωσιάζουν και βρίθουν από ατμόσφαιρα. Τα γραφικά παίζουν τον ίδιο ρόλο όπως στο Minecraft, και αν και μπορεί να γίνει παραλληλισμός με το Wolfenstein, είμαστε στη θέση να επιβεβαιώσουμε τη διαφορετικότητα του Imscared. Το κατεβάζετε από εδώ.

Abobo’s Big Adventure

Το Abobo’s Big Adventure όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, διηγείται τις ιστορίες του Abobo, ο οποίος προσπαθεί να βρει τους απαγωγείς του γιου του και σκοπός είναι να αντιμετωπίσετε όλους τους εχθρούς που θα μπουν στο δρόμο του για εκδίκηση. Αξιοσημείωτο είναι πως όλοι οι villains προέρχονται από διάφορα θρυλικά παιχνίδια του NES. Το gameplay είναι πολυδιάστατο και παρουσιάζει ποικιλία, αφού τη μία στιγμή θα βρεθείτε να παίζετε “κλωτσομπουνίδια” με τους αντίπαλους, μετά θα ακολουθείτε run-and-gun τακτική και να καταλήξετε να παίζετε έναν τίτλο που εστιάζει στα platform στοιχεία. Κλείνοντας, είναι ένα από τα λίγα παιχνίδια που φωτίζει κάπως την έννοια του old-school gaming. Το κατεβάζετε από  εδώ.

Treasure Adventure Game

Για το τέλος αφήνουμε ένα πιο “βαρβάτο” παιχνίδι για αυτή τη λίστα και δη, μπορεί να μη χρειάζεται να πληρώσετε απολύτως τίποτα για να αποκτήσετε τα παραπάνω παιχνίδια, αλλά για ένα παιχνίδι που χρειάστηκε 2 χρόνια ανάπτυξης χωρίς μεγάλη υποστήριξη, ίσως να αξίζει μια μικρή δωρεά. Το Treasure Adventure Game είναι ένα open-world παιχνίδι, που εν μέρει το λέει κάποιος RPG, Adventure, μέχρι και platformer αφού σε σημεία φέρνει έντονα σε Super Mario. Το κατεβάζετε από την προσφορά του Free Bundle, εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *