«Titanfall 2» – Review

Αν κρίνουμε από τις κυκλοφορίες των τελευταίων τριών εβδομάδων, το «Titanfall 2» μπορεί να θεωρηθεί από πολλούς μια λιγότερο δυνατή κυκλοφορία. Μιας βασιλιάδες των shooter είναι games βασισμένα στο multiplayer, οτιδήποτε μικρότερο σε σκέλος μπορεί να φανεί σε πολλούς κατώτερης κλάσης. Όμως η Respawn Games, η εταιρία που δημιούργησαν οι απολυμένοι της Infinity Ward, έχει τα συστατικά έτοιμα για να δώσει στους άλλους τα παπούτσια στο χέρι. Καταφέρνει, όμως, το «Titanfall 2″να ανταποκριθεί στην πρόκληση και να ξεπεράσει τα μεγάλα franchises «CoD» και «Battlefield»;

Σύντομο μάθημα ιστορίας: Το πρώτο παιχνίδι «Titanfall» ήταν μια σχεδόν ατυχής περίπτωση. Ενώ δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε PlayStation 4, προοριζόταν εξαρχής για multiplayer παιχνίδι, κατ’ αποκλειστικότητα. Τελευταία στιγμή όμως η ΕΑ ζήτησε από τους δημιουργούς να ετοιμάσουν ένα σύντομο campaign, προκειμένου όλοι να είναι χαρούμενοι. Το αποτέλεσμα όμως δεν τους δικαίωσε, μιας και το campaign ελλείψει χρόνου ήταν τσαπατσούλικο και υπερβολικά σύντομο. Αν το παιχνίδι δεν ήταν μέρος μεγάλου franchise κανείς δεν θα πτοούταν, αφού άλλωστε τα περισσότερα αποτελούν μια εισαγωγή στους χάρτες του multiplayer. Για ένα καινούργιο παιχνίδι, όμως, τα πράγματα ήταν κάπως ζόρικα.

Πολεμώντας με το μέλλον…

Στην περίπτωση του «Titanfall 2» το σενάριο σχεδιάστηκε από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης του παιχνιδιού. Το αποτέλεσμα, εκ πρώτης όψεως, είναι παρόμοιο με τα περισσότερα shooter πρώτου προσώπου. Κάπου μακριά στο διάστημα, η πολυεθνική IMC πασχίζει να καταλάβει όσα περισσότερα εδάφη μπορεί, προκειμένου να επεκτείνουν την δύναμή τους. Μόνη αντίσταση είναι η Frontier Militia, που προσπαθεί πάση θυσία να τους αποκρούσει. Σε αυτήν είναι μέλος και ο Jack Cooper, ο οποίος στοχεύει να γίνει πιλότος Τιτάνα, ενός ρομποτικού συστήματος μάχης σε μορφή εξωσκελετού. Όταν όμως ο ανώτερος του πέφτει στο πεδίο της μάχη, ο Cooper αναλαμβάνει τον Τιτάνα του BT-7274, προκειμένου να ολοκληρώσει την αποστολή του προκατόχου του.

Κακά τα ψέματα, το campaign του παιχνιδιού είναι αρκετά σύντομο, μετρώντας κάπου στις 6 ώρες παιχνιδιού. Όμως αυτό δεν αποτελεί βαρίδι για το παιχνίδι, καθώς η Respawn δεν αφήνει ποτέ τον παίκτη να βαριέται και κάνει την εμπειρία του όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Πάνω απ’ όλα, όμως, μέσα απ’ το story ο παίκτης καταφέρνει να δεθεί με τον Cooper και τον BT-7274. Όσο προχωράει το παιχνίδι ο παίκτης θα ενδιαφερθεί πραγματικά για τους ήρωες και τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Και αυτό βοηθάει το campaign, βάσει ιστορίας, να είναι αρκετά ικανοποιητικό και η μικρή του διάρκεια να μην αποτελεί βαρίδι.

…Παίζοντας με Τιτάνες

Στο gameplay του το παιχνίδι έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον παίκτη. Στα βασικά του, το πιστολίδι δεν διαφέρει από αυτό του μέσου shooter, χωρίς όμως αυτό να είναι κακό. Η αίσθηση των όπλων είναι παραπάνω από ικανοποιητική, τα όπλα είναι λειτουργικά αλλά δεν κάνουν χάρη στον παίκτη. Πάνω απ’ όλα, όμως το παιχνίδι έχει μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων. Το level design διαφέρει ανά πίστα, ενώ σε κάθε αποστολή ο παίκτης θα πρέπει να αντιμετωπίσει κάτι καινούργιο. Και μάλιστα, το παιχνίδι δεν ξεχνά τις sci-fi ρίζες του, αλλά μάλιστα τις ενστερνίζεται τόσο συχνά που ξεχνάς πως είναι ένα πολεμικό shooter.

Σε αυτό βοηθούν, ασφαλώς, οι Τιτάνες. Όσες φορές ο παίκτης έχει τον έλεγχο ενός Τιτάνα ξεσπά το χάος και του δίνεται η ευκαιρία να πολεμήσει κάπως διαφορετικά. Μιας και ο Τιτάνας είναι αρκετά δυσκίνητος και δεν μπορεί να πηδάει από εδώ και από ‘κει, ο παίκτης αναγκάζεται να βρει νέες τακτικές για να αντιμετωπίσει τις ορδές των εχθρών. Τα όπλα που διαφέρουν σε δυνατότητες, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αντιπάλου. Σε πολλούς ο Τιτάνας θα θυμίσει ένα διαφορετικό Transformer, ενώ πιο πολύ θα έμοιαζε με Jaegers απ’ το «Pacific Rim». Και είναι κάτι παραπάνω από ένα «λειτουργικό όπλο» για τον παίκτη, μιας και σε σημεία φαίνεται να είναι χαρακτήρας από μόνο του.

Και η δράση επεκτείνεται και στο online παιχνίδι, το οποίο είναι χαρακτηριστικά δυνατό. Σε σχέση με τον προηγούμενο τίτλο υπάρχουν πολλές βελτιώσεις, όμως στο μόνο που θέλω να σταθώ είναι στο πόσο γαμάτο είναι να ελέγχεις έναν Τιτάνα, αφού μαζέψεις τους απαραίτητους πόντους για να τον καλέσεις, και να γίνεις ο κυρίαρχος της online μάχης.

Τεχνικός τομέας

Ως προς τα γραφικά του, το «Titanfall 2» στέκει αντάξιο των μεγαλύτερων παιχνιδιών της γενειάς. Χωρίς να είναι έχει κάτι σοκαριστικά πρωτοποριακό, το παιχνίδι ξετυλίγει μερικά υπέροχα περιβάλλοντα. Το level design διαφέρει κατά επίπεδο, ενώ πολλές από τις τοποθεσίες που επισκεπτόμαστε μπορούν να μας ρίξουν και το σαγόνι. Οι στολές, οι άνθρωποι και τα εξωγήινα πλάσματα που αντιμετωπίζει ή συναντάει ο παίκτης είναι εξαιρετικά σχεδιασμένα, με μια μικρή εξαίρεση τα μοντέλα προσώπου των χαρακτήρων. Αν σίγουρα κάτι λείπει απ’ το παιχνίδι (και αυτό είναι καλό) είναι τα bugs και τα προβλήματα λειτουργίας του.

Αλλά στον τομέα του ήχου, όσο ενδιαφέρον και αν είναι το sound design, η μουσική του Stephen Barton είναι που μένει εν τέλει. Έχοντας πολλά δραματικά και ορχηστρικά στοιχεία, το score του Barton είναι μια όμορφη προσθήκη στο παιχνίδι και κάθε φορά που εμφανίζεται σηματοδοτεί ένα καινούργιο συναίσθημα για τον παίκτη. Δεν είναι τυχαίο που η Respawn τον επέλεξε, μιας και είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν για τις ανάγκες του «CoD 4: Modern Warfare».

Συνοψίζοντας, το «Titanfall 2» είναι ίσως το πρώτο πολεμικό shooter μετά το «Modern Warfare 2» που είναι πραγματικά διασκεδαστικό. Χωρίς την έντονη προσπάθεια για ρεαλισμό ενός «Battlefield» ή την blockbuster διάθεση ενός «CoD», το παιχνίδι στέκει στα ίσα του με ευχάριστο shooting και ποικιλία στο gameplay. Παρότι θα κινδυνέψει να ξεχαστεί με την κυκλοφορία του «Infinite Warfare», είναι ένα παιχνίδι άξιο της συλλογής σας. Ακόμη και αν ολοκληρώσετε σύντομα το campaign, σύντομα θα συνεχίσετε να χαίρεστε το παιχνίδι μαζί με άλλους παίκτες, και μάλιστα χωρίς season pass. Αν δεν το ‘χετε τσιμπήσει, να η ευκαιρία σας!

Titanfall 2 (PS4)
Η Βαθμολογία σας0 Votes0
Θετικά
Αξιόλογο campaign
Πρωτοποριακές επιλογές στο gameplay
Εξαιρετικός τεχνικός τομέας
Οι Τιτάνες
Initiate Titanfall... και σε multiplayer
Αρνητικά
Μικρή διάρκεια
Ελαττωματικός σχεδιασμός προσώπων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Final Score